Cinci sfaturi despre cum să întreţii o maşină electrică

Autor: Marius Vișan 01 oct. 2018 Dosar & Analize
Cinci sfaturi despre cum să întreţii o maşină electrică

Când vorbim despre automobilele electrice, procesul de mentenanţă merită o atenţie specială. Chiar dacă o maşină electrică nu are nevoie de un efort mare şi constant, programarea unor verificări şi stabilirea unei frecvenţe te ajută să economiseşti timp şi bani. 

Unul dintre avantajele maşinilor electrice, pe lângă reducerea considerabilă a gradului de poluare, este reducerea costurilor de întreţinere. Planificată cum trebuie, mentenanţa unei maşini electrice poate fi eficientizată. Iată câteva sfaturi la care trebuie să fii atent periodic dacă ai o maşini electrică.

Bateria

Bateria este una dintre cele mai importante componente ale maşinilor electrice. Deşi nu necesită întreţinere zilnică, ar fi bine să faci o verificare periodică. Mai ales că, de-a lungul anilor va atinge un grad de uzură şi va trebui înlocuită. În plus, o verificare regulată te ajută să anticipezi anumite lucruri.

Frânele

Un avantaj oferit de multe din maşinile electrice este faptul că acest model foloseşte sistemul de frânare regenerativ. Asta înseamnă că valorifică energia din părţile stocate în sistemul bateriei, energie ce poate fi folosită ulterior. Astfel, uzura discurilor şi a plăcuţelor de frână este foarte limitată şi acestea vor dura, cel mai probabil, de două ori mai mult decât la un vehicul pe combustibil.

Mai mult, acesta va încărca puţin bateria maşinii tale electrice, prin captarea energiei cinetice care ar fi pierdută în cazul automobilelor pe combustibil fosil. În mod cert nu poate înlocui o sesiune de încărcare, dar este de mare folos atunci când starea bateriei este critică şi tu eşti încă pe traseu.

Anvelopele

Indiferent de tipul de vehicul pe care îl deţii, există o regulă clară a mentenanţei anvelopelor. Dacă vrei să elimini riscul de a le schimba prea des, acestea trebuie verificate periodic. Este important să acorzi o atenţie constantă verificării anvelopelor, în primul rând pentru că maşinile electrice exercită o presiune mai mare asupra anvelopelor, cântărind cu 20-30% mai mult decât cele pe combustibil. În al doilea rând, acestea oferă cuplu instantaneu, care, la fel, poate fi un element care îngreunează anvelopele. Aşadar, trebuie să acorzi o atenţie deosebită marginii interioare a anvelopei.

Filtrele de aer

Odată cu revoluţia verde şi protejarea mediului înconjurător, maşinile electrice pun accent şi pe puritatea aerului din interiorul maşinii. Aici, un rol important îl au filtrele care crează presiune pozitivă în interiorul cabinei, menţinând aerul curat. În plus, atât mirosurile din exterior cât şi alergenii care pot intra în cabină sunt reduse la minimum, . Pentru ca toate acestea să se întâmple, nu uita să schimbi filtrul de aer cel puţin o dată pe an.

Actualizarea software-ului

Un automobil electric este în sine un gadget, motiv pentru care partea de actualizare a soft-ului este extrem de importantă. Asigură o bună funcţionare a maşinii electrice, dar rezolvă şi anumite probleme de securitate din ce în ce mai prezente în ultima vreme. 

Sursă: Nissan

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News

Citește și...


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide